İran-Pakistan Ortak Ticaret Komitesi'nin İran'ın başkenti Tahran'daki 9. toplantısında konuşan Bakan Fatemi Emin, "İran, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için Pakistan ile olan ticaret engellerini kaldırmaya hazır" dedi. Fatemi Emin, her iki ülkenin Pakistanlı girişimcilerin İran'da yatırım yapmasını kolaylaştıracak titizlikle hazırlanmış bir plana ihtiyacı olduğunu vurguladığını söyledi.

Çin'in mali geliri Ocak-Temmuz döneminde yüzde 2,6 azaldı Çin'in mali geliri Ocak-Temmuz döneminde yüzde 2,6 azaldı

İranlı bakan, İran ile Pakistan arasındaki ticarette yaşanan güçlükleri gidermek ile görevli iki ofisin kurulacağını ve İran'ın söz konusu görevin üç ay içinde tamamlanmasını beklediğini sözlerine ekledi. Ayrıca iki ülkenin üzerinde anlaştığı serbest ticaret düzenlemelerinin üç ay içinde yürürlüğe gireceğini kaydetti. İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın ticaret ve yatırım alanındaki danışmanı Abdulrezak Davud da Tahran'daki komite toplantısına katıldı ve varılan sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Davud, Pakistan Başbakanı Han'ın Pakistan'ın bölgedeki özellikle İran ile ticaretinin geliştirilmesi niyetini aktardı ve iki komşu ülke arasında ekonomik işbirliğinin geleceğine ilişkin iyimserliğini dile getirdi. İran ile Pakistan, ikili ticaretin artırılmasına ilişkin olarak bankacılık, gümrükler, ulaştırma, piyasalar, ticaret ve karantina konularının ele alınacağı ortak özel çalışma grupları kurulmasını da planladı.

Editör: İRFAN KARSLI