Politika

İran, gerekirse Lübnan'a akaryakıt tedariğine devam etme taahhüdünde bulundu

İran Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesine göre Abdullahiyan bir telefon görüşmesi yaptığı Basil'e, "Lübnan hükümeti veya iş insanları hala ihtiyaç duyuyorsa, İran a...

Abone Ol

İran Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesine göre Abdullahiyan bir telefon görüşmesi yaptığı Basil'e, "Lübnan hükümeti veya iş insanları hala ihtiyaç duyuyorsa, İran akaryakıt satmaya ve teslim etmeye hazır" dedi. Abdullahiyan, Tahran'ın Lübnan ile ikili ilişkilerini "hiçbir sınırlama olmaksızın" genişletmeye hazır olduğunu söyledi. Basil de telefon görüşmesinde İran'ın akaryakıt satışını takdir ettiğini belirterek, "siyasi hedeflerine ulaşmak uğruna Lübnan halkını açlığa terk etmek isteyenlerin politikalarını" eleştirdi.

İran'ın Lübnan Büyükelçisi Muhammed Celal Firuznia Perşembe akşamı Lübnan'da yayın yapan al-Manar TV kanalıyla yaptığı söyleşide, İran'ın "ABD'nin insanları açlığa terk etme ve yaptırım uygulama gibi politikalarına" izin vermeyeceğini söylemişti.

Firuznia, ABD'nin İran petrol sektörüne uyguladığı yaptırımları "yasadışı" diye nitelemiş ve ne ABD'nin ne de diğerlerinin İran'ın Lübnan'a akaryakıt sevkiyatına karışmaya haklarının olmadığının altını çizmişti. Lübnan'da aylardır süren akaryakıt kıtlığı, son dönemde yaşanan şiddetli ekonomik kriz ve döviz rezervlerindeki sıkıntı nedeniyle daha da kötüleşti.