Sağlık

İran dördüncü Kovid-19 dalgasına karşı ülke genelinde kısıtlamalar getirdi

İran'ın haber kanalı Press TV'nin bildirdiğine göre, "Cumartesiden itibaren en az 10 gün boyunca yüksek riskli kentlere giriş ve çıkışlar yasaklanacak ve zaruri olmayan işyerl...

Abone Ol

İran'ın haber kanalı Press TV'nin bildirdiğine göre, "Cumartesiden itibaren en az 10 gün boyunca yüksek riskli kentlere giriş ve çıkışlar yasaklanacak ve zaruri olmayan işyerlerinin kepenk indirmesi zorunlu olacak. Okullar, eğlence merkezleri ve tüm halka açık yerler de kapatılacak".

Bu arada, İran sağlık yetkililerine dayandırılan haberde ayrıca "büyük ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapması" nedeniyle başkent Tahran'da tam kapanma uygulanmayacağı bildirildi. İran'da toplam vaka sayısı bu hafta başında 2 milyonu aşarken ülke dördüncü Kovid-19 enfeksiyon dalgası ile karşı karşıya bulunuyor. Sağlık yetkilileri ani yükselişten esas olarak koronavirüs varyantını sorumlu tutuyor ve İran Yeni Yılı tatilinde yapılan yolculuklar ve ziyaretlerin de pandeminin dördüncü dalgasına neden olduğuna inanıyor.

İran Sağlık Bakanlığı, Cumartesi günü 19 bin 666 yeni Kovid-19 vakası bildirdi, ülkedeki toplam enfeksiyon sayısı 2 milyon 49 bin 78'e yükseldi.İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari günlük basın toplantısında, son 24 saatte 193 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve pandeminin İran'da bugüne kadar 64 bin 232 kişinin ölümüne yol açtığını söyledi.

Ülke genelinde toplam 1 milyon 702 bin 62 hastanın iyileştiğini veya hastanelerden taburcu edildiğini belirten Lari, halen 4 bin 329 kişinin ise yoğun bakım ünitelerinde bulunduğunu kaydetti. Lari, bugüne kadar ülke genelinde 13 milyon 577 bin 57 test yapıldığını da sözlerine ekledi.