Sağlık

İran Cumhurbaşkanı yeni bir Kovid- 19 dalgasına karşı uyardı

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu'nun Tahran'daki bir toplantısında konuşan Ruhani, "Özellikle virüsün yeni varyantlarıyl...

Abone Ol

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu'nun Tahran'daki bir toplantısında konuşan Ruhani, "Özellikle virüsün yeni varyantlarıyla enfekte olan ülkelerden gelen yabancı girişlerine daha fazla dikkat edilmeli" dedi.

Ruhani, İslam Devrim Muhafızları Ordusu gönüllü bir gücü olan Besiç'in tüm yerel yetkilileri ve üyeleriyle, yurt dışından gelen ve İran protokollerine göre gerekli durumda karantinada kalma zorunluluğu olan kişilerin izlenme sürecine dahil olması gerektiğinin altını çizdi.

İran Cumhurbaşkanı, İran'da yeni yıl olarak kabul edilen Nevruz Bayramı kutlamalarının sosyal ve ekonomik önemi göz önüne alınarak, yıllık kutlamalardan önce salgının yeni bir dalgasını önlemek için genel bir çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan hiçbir eyalet kırmızı alarmda olmadan geçen birkaç haftanın ardından, Cumartesi günü güneybatıdaki Huzistan eyaleti, virüsün yayılmasıyla ilgili olarak kırmızı alarm durumuna geçti. Ruhani ayrıca, Kovid-19'a karşı aşılama başarılı olsa bile, halkın yine de dikkatli olması ve mevcut yaşam tarzını en az bir yıl boyunca sürdürmesi gerektiğini kaydetti.

İran devlet televizyonunun bildirdiğine göre Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu Sözcüsü Ali Rıza Reisi, İran'da günlük ölüm sayısının azalmakta olduğunu söyledi ancak Huzistan ve ülkenin kuzeybatısında bulunan Batı Azerbaycan eyaletindeki vakalarda yaşanan artış konusunda uyarıda bulundu.

İran Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Cuma ve Cumartesi günleri arasında koronavirüse bağlı 74 yeni ölümün kaydedildiğini söyledi. Böylece ülke genelindeki ölü sayısı 58.883'e yükseldi.

İran'da şu ana kadar teyit edilen toplam Kovid-19 vaka sayısı, son 24 saatte tespit edilen 7.120 yeni vaka ile birlikte 1.510.873'e ulaştı. İran Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'a karşı aşılama sürecini Salı günü Rus aşısı Sputnik V kullanarak başlatmıştı.