Politika

Irak'ta erken seçim öncesi ilk oy verme işlemleri başladı

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Jumana al-Ghalai, basın açıklamasında Irak'taki oy kullanma merkezlerinin yerel saatle sabah 7.00 (0400 GMT) itibarıyla kapılarını açtı...

Abone Ol

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Jumana al-Ghalai, basın açıklamasında Irak'taki oy kullanma merkezlerinin yerel saatle sabah 7.00 (0400 GMT) itibarıyla kapılarını açtığını söyledi. Sözcü, elektronik cihazların yerel saatle 18.00 itibarıyla oy kullanma sürecini otomatik olarak kapatacağını sözlerine ekledi.

Güvenlik kuvvetlerinden 1 milyonu aşkın seçmenin, ülkedeki 595 seçim merkezinde oy vermesi bekleniyor. Gün içinde yerlerinden edilmiş 120.000'i aşkın kişiyse 86 seçim merkezinde oy kullanacak. Başlangıçta 2022 yılında yapılması planlanan Irak parlamento seçimleri, yolsuzluk ve kamu hizmetlerindeki aksaklıklara yönelik aylar süren protestolar nedeniyle öne alındı. Seçim komisyonunun verdiği bilgilere göre, oy kullanma hakkı olan yaklaşık 24 milyon Iraklı, parlamentodaki 329 sandalye için bireysel olarak ya da 167 parti ve koalisyon dahilinde yarışan 3.249 adaya oy verecek.