Politika

Irak ve İran'ın cumhurbaşkanlarından bölgesel gerilimi azaltma çağrısı

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde birbirlerinin Ramazan ayını kutlayan liderlerin, ikili ilişkilerin çeşitli seviyelerde...

Abone Ol

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde birbirlerinin Ramazan ayını kutlayan liderlerin, ikili ilişkilerin çeşitli seviyelerde geliştirilmesinin yollarını ele aldığı belirtildi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanları, bölgedeki gerilimin azaltılması adına hakkında belirsizlik süren konuları çözmek ve bazı güçlüklerin üstesinden gelmek için diyalog ve toplantılara bağlı kalınması gerektiğini vurguladı," dendi.

Liderler, bölgede sağlık ve ekonomi alanında geniş etki yaratan koronavirüs pandemisiyle mücadelede işbirliğini güçlendirme ihtiyacını da vurguladı. Telefon görüşmesi, Irak'ın bölgedeki artan gerilimin etkilerine dair yaşadığı endişenin ardından geldi. İran, 2015 yılında ABD ile yaptığı nükleer anlaşmanın yeniden yürürlüğe girmesi konusunda ağır ilerleyen çıkmazın yanı sıra, Pazar sabahı ise ülkenin orta kısımlarındaki Natanz Nükleer Tesisi'nde yaşanan elektrik kesintisinin sebebinin bir İsrail siber saldırısı olduğunu savunmuş ve misilleme açıklaması yapmıştı.