Irak Başbakanı Mustafa el- Kazımi Bağdat'ın merkezinde yoğun güvenlik önlemleriyle korunan Yeşil Bölge'ye yapılan son saldırıyla bağlantılı olarak çok sayıda şüphelinin tutuklandığını doğruladı.

El-Kazımi, ülkenin 2021 yılı bütçesinin onaylanması için Pazartesi günü düzenlenen özel bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Pazar günü Yeşil Bölge'ye yapılan saldırılar korkakça bir terör eylemidir" dedi. "Yeşil bölgeye roketle saldıran bir grup şüpheliyi tutukladık" açıklamasını yapan el-Kazımi, roketlerin Iraklıları vurduğunu, hasara ve yaralanmalara neden olduğunu ileri sürdü ancak tutuklanan şüphelilerin tam sayısını vermedi. El-Kazımi, "Diplomatik misyonlara yönelik hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceğiz" dedi ve roketlerin atıldığı yerin güvenliğinden sorumlu emniyet yetkililerinin tutuklandığını sözlerine ekledi.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın basın ofisi Pazar günü, Yeşil Bölge'ye sekiz roketle saldırı düzenlendiğini, bir Irak askerinin yaralandığını ve konutlarda hasar meydana geldiğini açıklamıştı. Şimdiye kadar hiçbir örgüt saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. Ancak Irak'ın dört bir yanında ABD askerlerinin yerleştirildiği Irak askeri üsleri ve Yeşil

Bölge'deki ABD Büyükelçiliği sık sık havan ve roket saldırılarının hedefi oluyor. ABD askerleri, esas olarak Irak kuvvetlerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri vererek Irak güvenlik güçlerinin IŞİD militanlarıyla mücadelesini desteklemek için bu ülkeye konuşlandırıldı.

Editör: İRFAN KARSLI