Politika

İngiltere'de Muhafazakar Parti ara seçimden galip çıktı

LONDRA, 3 Aralık (Xinhua) Muhafazakarlar ile ana muhalefetteki İşçi Partisi arasındaki farkın bayağı iddialar ışığında daralmasıyla birlikte, tüm gözler Londra'nın güneydoğu...

Abone Ol

LONDRA, 3 Aralık (Xinhua) Muhafazakarlar ile ana muhalefetteki İşçi Partisi arasındaki farkın bayağı iddialar ışığında daralmasıyla birlikte, tüm gözler Londra'nın güneydoğusundaki Old Bexley ve Sidcup bölgesindeki milletvekili ara seçimlerine dönmüştü. Yerel belediye meclisi üyesi Louie French, seçim bölgesinin yeni milletvekili olarak, Ekim ayında 53 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybeden eski Bakan James Brokenshire'ın koltuğuna geçti. French, seçimi 11.189 oyla kazanırken; ikinci sırada gelen İşçi Partisi'nin adayı Daniel Francis de 6.711 oy aldı. Oyların yüzde 51,5'i French'e gitti. Muhafazakarlar, 2019'daki seçimi ise yüzde 64,5'le kazanmışlardı.

Brokenshire, Perşembe günkü ara seçime kıyasla iki katı insanın sandığa gittiği 2019 genel seçimlerinde neredeyse 19.000 oyla çoğunluğun desteğini alarak göreve gelmişti. Guardian gazetesi, güney Londra seçim bölgesi 1950 yılından bu yana Muhafazakarların elinde olsa da gelen sonucun Johnson'ın liderliğine dair parti içindeki gerginliğin yatışmasına yardımcı olacağı yorumunda bulundu. İngiltere'yi 1973 yılında o zamanki adı Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) olan Avrupa Birliği'ne sokan ülkenin en ünlü eski başbakanlarından Muhafazakar Partili Edward Heath de ara seçimlerin gerçekleştiği bölgeden milletvekilliği yapmıştı.