Genel

İngiltere'de bir gelin Kovid-19 kurallarını ihlal ettiği için 13 bin dolar ceza alabilir!

İngiltere'de polis bir düğüne, Kovid-19 kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle baskın yaptı. Londra merkezli Evening Standard gazetesinin haberine göre, bir gelin Londra'nın gü...

Abone Ol

İngiltere'de polis bir düğüne, Kovid-19 kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle baskın yaptı. Londra merkezli Evening Standard gazetesinin haberine göre, bir gelin Londra'nın güneyindeki evinde 200 davetliyi ağırladığı için İngiliz polisinin düzenlediği operasyon sonucu tatsız bir düğün hediyesi aldı.

Gazete Cumartesi günü yayınladığı haberinde, polisin Londra'nın güneyindeki Old Kent Road'daki yerde toplanan kalabalığı dağıtmasının ardından gelinin 10 bin pound (yaklaşık 13 bin ABD doları) para cezası ile karşı karşıya kalabileceğini yazdı.

Metropolitan Polisi'nin karargahı Scotland Yard, binada oturanların bir hırsızlık ihbarı yapması üzerine polisin harekete geçtiğini açıkladı. Polis adrese geldiğinde mekanı, dışarıdan görünmemek için perdeleri kapatmış eğlence düşkünleriyle dolu halde buldu.

Geline ve bir kişiye daha koronavirüs mevzuatı kapsamında ceza kesilmesi için işlem yapıldı.

Polis Başmüfettişi Nicky Arrowsmith gazeteye yaptığı açıklamada "Bu etkinlik, düzenlemelerin açık bir ihlaliydi ve virüsün yayılması için bir alan oluşturabilirdi. İçeride 200'den fazla insan vardı, sosyal mesafe yoktu ve hükümetin bildirdiği kurallara uygun herhangi bir Kovid önlemi alınmamıştı" dedi.

Arrowsmith aynı açıklamada "Para cezası, insanların beklediği bir düğün hediyesi değil ancak bu etkinlik düzenlemelerin açık bir ihlali olduğundan tamamen gerekliydi" mesajı verdi.

Polis başmüfettişi bu açıklamayı, Cumartesi günü Londra'da planlanan bir dizi kaçak eğlencenin Londra polisi tarafından engelleneceği uyarısının ardından yaptı.

Polis açıklamasında, izinsiz müzik etkinliklerinin "yasadışı olmaya" devam edeceği belirtiliyor ve polis memurlarının organizatörlere karşı harekete geçeceği uyarısı yer alıyor.

Koronavirüs düzenlemeleri uyarınca, 30 kişiyi aşan her türlü toplantı, izinsiz müzik etkinliği ya da yasa dışı eğlence düzenleyen herkes 10 bin pound (yaklaşık 13 bin dolar) para cezasına çarptırılabilir.

Bu ayın başında polis, 150 kişinin katıldığı Docklands'daki terkedilmiş bir barda yapılan kaçak partiyi de dağıttı.

Bu arada Scotland Yard, İngiltere'nin başkenti Londra'da protestolara ve etkinliklere katılan herkesi "kurallara katiyen uymaya" çağırdı.

Londra'da şu anda İngiltere hükümetinin ilan ettiği ikinci kademe kısıtlamalar uygulanıyor. Buna göre, hane sakinlerinin barlar ve restoranlar dahil hiçbir ortamda iç mekanlarda kalabalığa karışmaması gerekiyor. Açık havada en fazla altı kişinin bir araya gelebileceğine dair kural da hala geçerli.

İngiltere, Çin, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler, hayatın normale dönmesi için koronavirüs aşısı geliştirme çalışmalarında zamana karşı yarışıyor.