Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

TAHRAN, 15 Eylül (Xinhua) -- İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Erakçi, Rusya'ya balistik füze sattığı suçlamasıyla İran'a yeni yaptırımlar uygulayan bazı Batılı ülkeleri kınadı. Erakçi, IRIB Haber Ajansı'na Cumartesi günü verdiği söyleşide, İran'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya'ya tepki gösterdi.

Bakan, "Batılı devletler, yaptırımların başarısız bir araç olduğunu ve ister nükleer meselelerde ister diğer konularda olsun, bu yolla İran'a niyetlerini kabul ettiremeyeceklerini bilmelidirler. Bunu hala anlamamış olmaları da şaşırtıcı" dedi. İran'ın "güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini" vurgulayan Erakçi, ülkesinin her zaman diyaloğa açık olduğunu ve farklı konularda ortak bir anlayışa varmak için "yapıcı" görüşmelerden asla vazgeçmediğini ancak böyle bir diplomatik sürecin tehdit veya baskıya değil, karşılıklı saygıya dayanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın Rusya'ya balistik füze sattığı iddialarının "temelden yanlış" olduğunu belirtti. Kenani ayrıca, Batı'nın yaptırımlarını "sorunların çözümüne katkıda bulunmak yerine, sorunun bir parçası haline gelen ve İran tarafından karşılık verilecek bir yaklaşım" olarak nitelendirdi.

Kaynak: rss