İngiltere hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2022 zirvesi İngiltere ve CEPI'nin aşı geliştirme süresini üçte iki oranında azaltıp 100 güne indirme hedefini desteklerken, böylece gelecekteki pandemileri önleyip milyonlarca hayatı kurtarabilecek. CEPI, Kovid-19 gibi ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklara yönelik aşıların geliştirilme sürecini hızlandırmak ve bu aşılara dünya genelinde adil erişim sağlamak için çalışıyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yaptığı yazılı açıklamada, "Aşı geliştirme sürecini hızlandırmak ve gelecekteki pandemilere karşı daha hazırlıklı olmamızı sağlamak üzere küresel bir çözüm yaratmak için CEPI ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

İngiliz hükümetine göre, zirvenin tarihi daha sonra duyurulacak. Son resmi rakamlara göre, İngiltere'de 34 milyondan fazla insan koronavirüs aşısının ilk dozunu olmuş durumda. Aşı uygulamalarında kaydedilen ilerlemeye rağmen, uzmanlar yeni varyantlarla ilgili endişeler nedeniyle İngiltere'nin "hala tehlikeyi tam olarak atlatamadığı" konusunda uyarıda bulundu. Endişe veren gelişmeler arasında özellikle ilk olarak Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan'da ortaya çıkan yeni varyantlar ile Avrupa kıtasındaki üçüncü pandemi dalgası bulunuyor. Hayatı normale döndürmek için AB'nin yanı sıra İngiltere, Çin, Rusya ve ABD gibi ülkeler, koronavirüs aşılarını uygulamak için zamana karşı yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI