İnternet sitesinde, Çin'in Dünya Belleği Programı'nın uluslararası kaydı altındaki projelerine dair dökümanların yanı sıra Kehanet Kemikleri Yazıtları, antik Çin tıbbı ansiklopedisi Ben Cao Gang Mu (Compendium of Materia Medica) ve Nanjing Katliamı Belgeleri'ne de ulaşılabiliyor. Çin komitesinden yapılan açıklamada, internet sitesinin, bu projelerin ve Çin'deki dört Dünya Belleği Programı bilgi merkezindeki çalışmaların tanıtımını güçlendirmesinin beklendiği belirtildi. İnternet sitesi, Çin'in Ulusal Arşivler İdaresi'nin internet sitesi altında faaliyet gösteriyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

UNESCO Dünya Belleği Programı, erişimi ve dünya genelindeki farkındalığı artırarak UNESCO kültürel miraslarını korumayı amaçlıyor. Uluslararası, bölgesel, ulusal ya da yerel seviyelerdeki ilgili projeler dijitalleşme ya da korumaya, farkındalık oluşturma ya da eğitim aktivitelerine ve bu tarz kültürel mirasların pazarlanması ya da tanıtımına odaklanıyor.

Miras dökümanlarının arasında geleneksel parşömen, odun yongaları ve kağıdın yanı sıra ses kayıtları, televizyon ve film eserleri ile dijital medyanın yer aldığı yeni medya da var. Bu yıl, Dünya Belleği Programı Çin Ulusal Komitesi'nin kuruluşunun 25. yılı.

Editör: İRFAN KARSLI