Ortak araştırma, 2016 yılında uzun saatler çalışmadan kaynaklanan inmeler nedeniyle 39.800 kişinin hayatını kaybettiğini, 347.000 kişinin ise aynı sebepten koroner arter hastalığı yaşadığını ortaya koydu. Bu, 2000'den bu yana yüzde 29'luk artış anlamına geliyor.

Araştırmada, haftada 55 saatten fazla çalışan kişilerin 35-40 saat çalışan kişilere kıyasla inme sebebiyle hayatını kaybetme riskinin yüzde 35, koroner arter hastalığından ölüm riskinin ise yüzde 17 daha yüksek olduğu kaydedildi. Bu eğilimden özellikle etkilenen erkekler, hayatını kaybedenlerin yüzde 72'sini oluşturdu. Belirgin şekilde etkilenenler arasında Batı Pasifik ve Güneydoğu Asya bölgelerinde yaşayanların yanı sıra orta yaşlı ve yaşça daha büyük işçiler de yer alıyor.

UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

Kovid-19 pandemisi sürerken, şirketler ile hükümetlerin uzaktan çalışmayı tavsiye etmesi sebebiyle her geçen gün çok daha fazla insan uzun saatler çalışmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, araştırmada, "Uzaktan çalışma birçok sektörde norm haline geldi ve sıklıkla ev ile iş arasındaki sınırları muğlaklaştırdı" ifadelerini kullandı.Bugünlerde toplam nüfusun yüzde 9'u uzun saatler mesai yapıyor ve uzaktan çalışmak da bu durumu inkar edilemeyecek şekilde artırdı. "Hiçbir iş inme ve kalp hastalığı riskine değmez" diye konuşan Tedros, hükümetler, işverenler ve çalışanlara işçilerin sağlığını koruyacak sınırlar üzerinde anlaşmak için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI