HKSAR yönetimi, Pazartesi günü hastane projesi için bir tören düzenledi. Törende Gıda ve Sağlık Bürosü Direktörü Sophia Chan ile yüklenici temsilcisi olarak Hong Kong Baptist Üniversitesi Konsey ve Meclis Başkanı Clement Chen hazır bulundu.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Chan, Çin Tıbbı Hastanesi'nin kurulmasının, açık şekilde Çin tıbbının gelişimindeki önemli kilometre taşlarından biri olduğunu ifade etti. Hastane, sadece kaliteli tıbbi hizmet sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda üniversiteler, Çin tıbbı sektörü ve ilgili taraflarla işbirliği yaparak Çin tıbbının gelişimini kararlılıkla sürdürecek.

Çin Tıbbı Hastanesi, Yeni Bölgeler'de inşa edilen Tseung Kwan O kasabasındaki Pak Shing Kok semtinde açılacak. Bu kapsamda, hastanede yatacak ve ayakta tedavi olacak hastalar için, dahiliye, harici ilaç tedavisi, jinekoloji, pediatri, ortopedi ve travmatoloji, akupunktur ve moksibusyonun yanı sıra, özel hastalık ve rehabilitasyon hizmetleri verilecek.

Çin Tıbbı Hastanesi, Çin tıbbı hizmetlerinin yanı sıra, Çin tıbbı ve Batılı tıp pratisyenlerinin işbirliği ile entegre bir Çin-Batı tıbbı hizmet modelini benimserken, Çin tıbbı pratisyenleri, belirli hastalıkların tanı ve tedavisinde baskın rol oynayacak. Hastanenin polikliniklerinin tam kapasiteyle yılda yaklaşık 310.000 hastaya hizmet vermesi bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI