Ekonomi

Hong Kong'un ihracat ve ithalat rakamları, Eylül ayında çift haneli büyüme kaydetti

HKSAR yönetimine bağlı, Nüfus ve İstatistik İdaresi tarafından açıklanan rakamlara göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında toplam mal ihracatı değeri 2020 yılının aynı dönemine gö...

Abone Ol

HKSAR yönetimine bağlı, Nüfus ve İstatistik İdaresi tarafından açıklanan rakamlara göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında toplam mal ihracatı değeri 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 27,3, mal ithalatı değeri ise yüzde 26,5 arttı. HKSAR yönetimi sözcüsü yaptığı açıklamada, mal ihracatı değerinin, daha yüksek bir karşılaştırma tabanına rağmen Eylül ayında, bir önceki yıla göre fark edilir şekilde yüzde 16,5 artmaya devam ettiğini ve ana kara, ABD, Avrupa Birliği ve diğer birçok önemli Asya pazarına yapılan ihracatın çift haneli büyüme kaydettiğini belirtti.

Sözcü, 2021 yılının ilk dokuz ayında toplam mal ticaret değerinin 7.433,7 milyar Hong Kong doları (956,05 milyar ABD doları) olarak gerçekleştiğini ve bu rakamın 2018'in ilk dokuz ayındaki en yüksek değeri yüzde 13,2 oranında geçtiğini belirtti. Sözcü, ileriye bakıldığında, küresel ekonomik toparlanmanın, yakın vadede dış talebi desteklemeyi sürdürmesi gerektiğini belirtti. Sözcüye göre, pandemi süreci, özellikle daha bulaşıcı varyantların oluşturduğu tehdit, küresel ekonomik görünüm üzerinde belirsizliklere neden olmaya devam edecek.