Salı günü açıklanan plan, taşımacılık kaynaklı emisyonları azaltmaktan yeni hava kalitesi izleme teknolojilerini kullanmaya kadar uzanan tedbirleri içeriyor. Hong Kong Özel İdari Bölgesi Yönetimi Çevre Bürosu Sekreteri Wong Kam-sing, yeni plan sayesinde Hong Kong'un 2035 yılına kadar büyük uluslararası kentler ile eşit düzeyde hava kalitesine sahip olacağını ve daha yaşanabilir bir kent geleceğini belirtti.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Planda yeşil taşımacılık, emisyon azaltımı, temiz enerji ve bilimsel yönetim de dahil olmak üzere altı ana alan vurgulanıyor. "İklim değişikliğinin getirdiği zorluklar göz önüne alındığında, karbon emisyonlarını azaltmak için en yeni yeşil teknolojilerin kullanımını keşfetmek küresel bir eğilim haline geldi" diyen Wong, Hong Kong'un hava kalitesi hedeflerini her beş yılda artan şekilde sıkılaştıracağını ifade etti.

İlk temiz hava planını 2013'te yayınlayan Hong Kong, dört yıl sonra başlıca hedeflerini güncelledi. O tarihten bu yana bir dizi tedbir uygulandı. Hükümet, ana hava kirleticilerinin çevre ve yol kenarındaki yoğunluklarında görülen önemli düşüşler ve hava görünürlüğündeki büyük iyileşme sayesinde, 2020 yılına kadar büyük hedeflere ulaşıldığını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI