Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetiminin Gıda ve Çevre Hijyeni Departmanı'nın Gıda Güvenliği Merkezi, Hong Kong'daki kamu sağlığının korunması için derhal yürürlüğe girecek şekilde, aralarında kümes hayvanları yumurtası da bulunan kümes hayvanı eti ve ürünleri ticaretinin askıya alınması emri verdi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Gıda Güvenliği Merkezi, kararın Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı'nın ülkenin Kagoshima prefektörlüğünde oldukça patojenik H5 kuş gribi salgını görüldüğüne ilişkin bildirimi ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün (OIE) Fransa'nın Armagnac-Ténarèze kantonunda düşük patojenikliğe sahip H5N3 kuş gribi salgını görüldüğü bildiriminin ardından geldiğini belirtti.

Gıda Güvenliği Merkezi'nden bir sözcü, yaptığı açıklamada, "Gıda Güvenliği Merkezi yaşananlarla ilgili olarak Japon ve Fransız yetkililerle iletişime geçti ve OIE ile diğer ilgili kurumlar tarafından kuş gribi salgınlarına dair yayınlanan bilgilendirmeleri de yakından takip edecek. Gelişmeler ışığında uygun hamleler yapılacak" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI