Sağlık

Hırvatistan'da Kovid-19 durumunun iyileşmesiyle turizm sezonu için beklentiler arttı

Senenin başından Çarşamba gününe kadar Hırvatistan'a 2 milyon turistin giriş yaptığı ve turistlerin toplam geceleme sayısının 8,4 milyona ulaştığı kaydedildi. Hırvatistan Turi...

Abone Ol

Senenin başından Çarşamba gününe kadar Hırvatistan'a 2 milyon turistin giriş yaptığı ve turistlerin toplam geceleme sayısının 8,4 milyona ulaştığı kaydedildi. Hırvatistan Turizm Bakanı Nikolina Brnjac Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, geçen hafta sonu 330.000 turistin ülkeye giriş yaptığını ve bunun Hırvatistan'ın turistler için güvenli bir yer olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bakan Brnjac, "Turistler güvenli bir yer arıyor ve biz gelecek aylarda güvenliğe büyük önem vereceğiz" dedi. İlk altı ayda Hırvatistan'a en çok turist Almanya, Slovenya, Avusturya ve Polonya'dan geldi. En çok geceleme ise İstirya Yarımadası ve Hırvat Kıyısı'nda kayıtlara geçti. Bakan ayrıca, yerel yetkililere bu yaz kalabalık etkinlikler düzenlenmemesini tavsiye edeceğini duyurdu. Vatandaşlara aşılanmaya devam çağrısı yapan Brnjac, bunun Hırvatistan'daki turizm sezonunun başarılı geçmesinin tek garantisi olduğunun altını çizdi.

Turizm gelirleri, Hırvatistan'ın gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyor. Çarşamba günü itibarıyla yetişkin nüfusun yüzde 43'üne en az bir doz Kovid-19 aşısının uygulandığı Hırvatistan'da epidemiyolojik durum iyileşiyor. Yetkililer, bu ayın sonuna kadar nüfusun yüzde 50'sinin aşılanması planının, insanların aşılanmaya olan ilgisinin azalması nedeniyle gerçekleşmeyeceği konusunda uyarıda bulundular.