Hindistan medyası Pazar günü, ülkede devam eden Kovid-19'un ikinci dalgasının Mayıs ayı ortasında zirveye ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Medyada çıkan haberlere göre, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Kovid-19'dan en çok etkilenen eyaletlerin başbakanlarının yaptığı toplantıda sunulan tahminler, Maharaştra ve Gucerat eyaletleri ile ulusal başkent Yeni Delhi'nin ardından kuzeydeki Uttar Pradeş eyaletinin her gün 190.000'in üzerinde doğrulanmış yeni vaka bildireceğini ve pandeminin en yoğun yaşandığı yerlerden biri haline geleceğini gösteriyor.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı
Oksijen tüpüne bağlanmış bir Kovid-19 hastası Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Guru Teg Bahadur hastanesine taşınıyor, 24 Nisan 2021. (Fotoğraf: Partha Sarkar/Xinhua)

Zirveye ulaşıldığında Asya ülkesindeki Kovid-19 vaka sayısının 500.000'e çıkması, ardından Haziran ve Temmuz ayları arasında vaka yükünün hafiflemesi bekleniyor. Medyada çıkan haberlere göre söz konusu tahminler, Pazar günkü toplantıda üst düzey bir federal yetkili tarafından sunulurken yetkililer, "Çok kalabalık eyaletlerin özellikle risk altında olduğunu ve eyaletlerdeki sağlık altyapısının mevcut ciddi senaryo ile başa çıkmak için yeterli olmadığını" kabul etti.

Hindistan'ın Bangalore kentinde Kovid-19 önleyici tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu kapanmasında kısmen boş kalan yollar, 25 Nisan 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Uttar Pradeş'in, tıbbi oksijen destekli yaklaşık 16.752 hastane yatağı, 3.061 yoğun bakım ünitesi yatağı ve en az 1.538 solunum cihazı açığı olacağı tahmin ediliyor. Federal hükümet, kötüleşen durumu kontrol altına alabilecek Hindistan genelinde bir kapanma uygulamasına gitmezken ülkede Kovid-19 vaka sayısı her geçen gün artıyor.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Jaipur Golden Hastanesi'nde yaşamını yitiren bir Kovid-19 hastasının yakınları bir otomobilin içinde ağlıyor, 24 Nisan 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Ülkede Pazartesi günü itibarıyla son 24 saatte 352.991 yeni vaka kayıtlara geçerken toplam vaka sayısı 17 milyonu geçti. Bu, bir günde 300.000'den fazla vakanın kayıtlara geçtiği üst üste beşinci gün oldu.

Editör: İRFAN KARSLI