Guleria, Cumartesi günü yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Kovid-19'la mücadele için gerekli olan önlemlerin uygulanmasında rehavet söz konusu. İnsanlar artık aşılar mevcut olduğu için pandeminin sona erdiğini düşünüyor. Bu yüzden maske takmıyorlar. Büyük kalabalıkların maskesiz bir araya geldiğini görüyoruz. Bu kalabalık etkinliklerin çoğu hastalığın yayılması için ortam oluşturuyor" dedi.

Guleria, "Bir diğer mesele de, test etme, takip ve izole etmedeki temel ilkelerin, altı ay önce yapılanlardan çok daha gevşek hale gelmesi. Üçüncü nokta ise virüsün mutasyona uğraması ve bazı varyantların daha bulaşıcı olması" dedi. Guleria, maske takmak ve yakın temas takibi gibi temel koruyucu adımlar atılmadığı takdirde koronavirüs pandemisinin daha hızlı yayılacağı konusunda uyardı. Hindistan'da, son 24 saatte, 43.846 yeni doğrulanmış Kovid-19 vakası bildirdi. Rakam, yaklaşık dört ay içinde günlük kaydedilen en yüksek vaka sayısı.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Son dönemde enfeksiyonlarda yaşanan artış, Pencap, Maharaştra, Madya Pradeş ve Tamil Nadu gibi eyaletlerin, pandemiden en çok etkilenen bölgelerde okulların kapatılması, toplu bir araya gelmelerin kısıtlanması ve kapanma gibi kısıtlayıcı tedbirleri yeniden başlatmayı düşünmelerine neden oldu. Hindistan Federal Sağlık Bakanlığı'na göre, son 24 saat içinde bildirilen yeni Kovid-19 vakalarının yüzde 77,7'si, Maharaştra, Pencap, Karnataka, Gucarat ve Madya Pradeş eyaletlerinde görüldü.

Editör: İRFAN KARSLI