Politika

Hindistan Yüksek Mahkemesi, kadınların savunma akademisine girmesinin ertelenemeyeceğini söyledi

Mahkeme, Ek Başsavcı Aishwarya Bhati'ye, "Hayır, bu oturumdan itibaren başlamalı. Her şeyi bir yıl ertelemeyi zorlayıcı buluyoruz. (Kadın adaylara) umut verdikten sonra bunu e...

Abone Ol

Mahkeme, Ek Başsavcı Aishwarya Bhati'ye, "Hayır, bu oturumdan itibaren başlamalı. Her şeyi bir yıl ertelemeyi zorlayıcı buluyoruz. (Kadın adaylara) umut verdikten sonra bunu ellerinden almak istemiyoruz" açıklamasında bulundu. Şu ana kadar Hindistan Ulusal Savunma Akademisi'ne sadece erkekler kabul ediliyordu.

Yüksek Mahkeme, geçen ay verdiği kadın adayların NDA'ya ve Donanma Akademisi Sınavları'na katılımı ile NDA'da eğitim görmesi yönündeki geçici kararın değiştirilmesi talebini reddetti. Federal hükümet Yüksek Mahkeme'ye, kadın adayların NDA'ya giriş sınavına girmelerine izin veren bir bildirimin gelecek yıl Mayıs ayına kadar yayınlanacağını söylemişti.

Ek Başsavcı, 14 Kasım'da gerçekleştirilmesi planlanan bir sonraki NDA giriş sınavlarının atlanması talebinde bulunmuştu. Mahkeme, silahlı kuvvetlerin acil durumlarla en iyi başa çıkan ekip olduğuna inandığını ve kadınların NDA'ya dahil edilmesinin önünü açmak için gerekli düzenlemeleri gecikmeden yapacağından umutlu olduğunu kaydetti.

NDA sınavlarını geçen erkekler, şu anda Hindistan Silahlı Kuvvetleri'nce işe alınmayı garantiliyor. Ancak kadın adaylar, kariyerlerinin devam eden döneminde kalıcı bir işe sahip olmaları yönünde değerlendirmeleri öncesinde Kısa Dönemli Muvazzaf Subay olarak işe alınıyor. Hindistan Yüksek Mahkemesi, geçen yıl Hindistan ordusundaki kadın subayların erkek meslektaşlarıyla eşit komuta pozisyonlarında yer alması gerektiğine hükmetmişti.