Sağlık

Hindistan Serum Enstitüsü, yeni bir Kovid-19 aşısı için denemelere başladı

Yeni aşı, ABD'li aşı üreticisi Novavax ile ortaklaşa geliştiriliyor. Hindistan Serum Enstitüsü'nün CEO'su Adar Poonawalla, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Afrika ve İngilte...

Abone Ol

Yeni aşı, ABD'li aşı üreticisi Novavax ile ortaklaşa geliştiriliyor. Hindistan Serum Enstitüsü'nün CEO'su Adar Poonawalla, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Afrika ve İngiltere'de bulunan Kovid-19 varyantlarına karşı test edilen aşının, genel olarak yüzde 89 etkili olduğunu ve aşının bu yılın Eylül ayına kadar piyasaya sürülmesinin beklendiğini ifade etti. Poonawalla, daha önce yaptığı açıklamada, Covovax'ın, bu yılın Haziran ayına kadar piyasaya sürülmesinin beklendiğini duyurmuştu.

Hindistan Serum Enstitüsü'nün ilk aşısı Covishield, Oxford Üniversitesi ve İngiliz-İsveçli ilaç firması AstraZeneca ile ortaklaşa geliştirilmişti. Hindistan, 16 Ocak'ta, Kovid-19'a karşı ülke genelinde aşılama uygulamasına başladı. Ülkede öncelikle sağlık alanında ve ön saflarda çalışanlar aşılandı, ardından 50 yaş üstü olanlar ve eşzamanlı hastalıkları olan 50 yaş altı nüfus aşılanıyor. 1 Nisan'dan itibaren 45 yaş ve üstü olanlar aşılanacak.