Sağlık

Hindistan, Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle oksijen üretecek tesisler kuracak

Hindistan'ın finans başkenti Mumbai'de günlük olarak havadan 43 metrik ton oksijen üretmek için 12 hastanede 16 tesis kurulacak. Açıklama, Cumartesi günü şehrin yönetimini sağ...

Abone Ol

Hindistan'ın finans başkenti Mumbai'de günlük olarak havadan 43 metrik ton oksijen üretmek için 12 hastanede 16 tesis kurulacak. Açıklama, Cumartesi günü şehrin yönetimini sağlayan BrihanMumbai Municipal Corporation (BMC) tarafından yapıldı. Şehir yetkilileri, 12 milyon ABD dolarına mal olması beklenen bu kararın, şehirdeki ikinci Kovid-19 dalgasının yol açtığı oksijen sorunu nedeniyle alındığını kaydetti.

Şehir yönetimi, son iki yıl içinde, şehir hastanelerinde 15 yıldan 30 yıla kadar kullanılabilen, biri günde 500 metreküp, diğeri ise günde 1.740 metreküp oksijen üretebilen iki tesis kurmuştu. Hindistan'ın batısında yer alan Maharaştra eyaletinin başkenti olan Mumbai'de Cumartesi günü 5 bin 888 yeni vaka görüldü. Bu sayı günlük vakalarda üç haftanın en düşük seviyesi olarak kayda geçti.

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletine bağlı Prayagraj şehrinde, bir çalışan Kovid-19 hastanelerinde kullanılan tıbbi oksijen tüplerini dolduruyor, 19 Nisan 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)a

En son verilere göre, Hindistan'ın Maharaştra eyaleti, ülke genelinde 16 milyon 610 bin 481 milyon aktif vakanın yüzde 27'sini, 189 bin 544 can kaybının da yüzde 33'ünü oluşturuyor. Hindistan genelinde hastanelerde yaşanan oksijen sorunu nedeniyle, Hindistan demiryolları, ülkenin farklı noktalarındaki çelik fabrikalarından tedarik edilen oksijeni ekspres trenlerle ulaştırmak zorunda kaldı. Hindistan Devlet Basın Enformasyon Bürosu, bu trenlerin son 24 saat içinde ülke genelinde yaklaşık 150 ton oksijen taşıdığını duyurdu.