Sağlık

Hindistan: Covaxin çift mutant koronavirüs varyantını etkisiz hale getiriyor

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi, "ICMR'nin çalışması, Covaxin'in SARS-CoV-2'nin birden çok varyantı ile çift mutant varyantının etkin şekilde etkisizleştirdiğini gösteriyor"...

Abone Ol

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi, "ICMR'nin çalışması, Covaxin'in SARS-CoV-2'nin birden çok varyantı ile çift mutant varyantının etkin şekilde etkisizleştirdiğini gösteriyor" dedi. Covaxin, Bharat Biotech'in ICMR ile işbirliği neticesinde geliştirildi. Aşı, Hindistan ve dünya genelinde çeşitli ülkelerde Kovid-19 tedavisinde acil kullanım onayı aldı.

Konseye göre, ICMR Ulusal Viroloji Enstitüsü, SARS-CoV-2 virüsüyle ilgili B.1.1.7, B.1.1.28 ve B.1.351 gibi çeşitli varyantları başarıyla izole etti ve üretti. Kovid-19 vakalarında yeniden artış gözlenen Hindistan'da hükümet, virüsün yayılmasını kontrol altına almak için ciddi boyutta mücadele veriyor.

Raporlara göre, çift mutasyonlu B.1.617 virüsü, Hindistan'daki tüm Kovid-19 varyantları arasında en yaygın hale geliyor. Federal Sağlık Bakanlığı, Çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 295 bin 41 yeni Kovid-19 vakası ve 2 bin 23 pandemi kaynaklı ölümbildirdi. Rakam, pandeminin başlamasından bu yana bir gün içinde kaydedilen en yüksek artışı işaret ediyor.

Hindistan'da Kovid-19 aşılama süreci ise devam ediyor. Genel olarak sağlık çalışanları ve ön saflarda görevli olanları hedefleyen aşılamanın ilk etabı 16 Ocak'ta başlamıştı. Hindistan şu anda 45 yaş ve üstü insanları aşılıyor. 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar, 1 Mayıs'tan itibaren Kovid-19 aşısı olabilecek. Bakanlık, bugüne kadar 130 milyondan fazla Hindistanlının aşılandığını belirtti.