Sağlık

Havana'da Kovid-19'a karşı Küba aşısı ile toplu aşılama başladı

Küba Halk Sağlığı Bakanlığı Çarşamba günü ülkenin başkenti ve pandeminin merkezi olan Havana'da Küba'nın aşı adayı Abdala ile Kovid-19'a karşı toplu aşılama çalışması başlattı...

Abone Ol

Küba Halk Sağlığı Bakanlığı Çarşamba günü ülkenin başkenti ve pandeminin merkezi olan Havana'da Küba'nın aşı adayı Abdala ile Kovid-19'a karşı toplu aşılama çalışması başlattı. İl Savunma Konseyi'nin Salı günü Havana'da yaptığı toplantıda, sağlık çalışanlarını ve öğrencilerini kapsayacak olan Abdala ile aşılama sürecinin detayları belirlendi. Plan dahilinde Havana'nın 15 belediyesinin dördünde yaklaşık 400.000 kişi aşılanacak. Plan, bu ayın ilerleyen günlerinde bazı başka illerde de benzer sayıda insanı kapsayacak.

Halk Sağlığı Bakanı Jose Angel Portal, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, aşılama çalışmasının yakın gelecekte Havana'nın geri kalan belediyelerini de kapsayacağını, ancak buralarda, adada geliştirilen başka bir aşı adayı olan Soberana-02'nin kullanılacağını belirtti.

Bakan ayrıca bu kararın, İlaç, Ekipman ve Tıbbi Cihazlar Devlet Kontrol Merkezi'nin (CEDMED) Küba aşı adaylarına toplu kullanım izni vermesine kadar geçici olarak aşıların yapılması için alındığını açıkladı. Portal, CEDMED'in izni Haziran ayına kadar verebileceğini, bakanlığın da Küba nüfusunun yüzde 70'ini Ağustos ayına kadar aşılamayı umduğunu söyledi. Ayrıca adada, farklı klinik deneme aşamalarında olan Soberana-01, Plus ve Mambisa adında üç aşı adayı daha bulunuyor.