Politika

Hainan'dan Afrika ülkeleriyle tarımsal işbirliğini ileri taşıma sözü

4. Çin-Afrika Yerel Yönetim İşbirliği Forumu kapsamında düzenlenen bir etkinlik sırasında konuşan bölgesel dış ilişkiler ofisi müdür yardımcısı Liu Hongmei, eyaletin tropik ta...

Abone Ol

4. Çin-Afrika Yerel Yönetim İşbirliği Forumu kapsamında düzenlenen bir etkinlik sırasında konuşan bölgesel dış ilişkiler ofisi müdür yardımcısı Liu Hongmei, eyaletin tropik tarım, yeşil kalkınma ve yoksulluğun azaltılması alanlarında Afrika'daki kardeş şehirlerden araştırmacılar, uzmanlar ve girişimcilere yönelik eğitimler düzenleyeceğini söyledi. Liu, Hainan ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin pandemiye rağmen bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine kıtasla iki kata çıkarak 2,52 milyar yuanı (yaklaşık 390 milyon ABD doları) aştığını ifade etti.

Forum kapsamında düzenlenen etkinliğe, aralarında Fildişi Sahili, Etiyopya, Mozambik, Tanzanya, Gana, Sierra Leone, Ruanda ve Mısır'ın da bulunduğu Afrika ülkelerinden delegeler katıldı. Etkinliğin, Çin ve Afrika'daki yerel yönetimler arasında işbirliği ile iletişimi artırması ve insanlar arasında etkileşimi daha da geliştirmesi hedefleniyor. Hainan, son yıllarda tarım teknolojileri konusunda Afrika ülkelerine yönelik 45 eğitim düzenledi ve 40 Afrika ülkesinden bin 320 tarım yetkilisi ile teknisyenini eğitti.