Ekonomi

GWM: Çinli otomobil üreticileri, Avrupalı meslektaşlarıyla iki tarafın da çıkarına olan bir işbirliğine hazır

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Otomobil Fuarı sırasında Xinhua'ya konuşan Qiao, özellikle Avrupa gibi hayati önem taşıyan denizaşırı pazarlara girmen...

Abone Ol

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Otomobil Fuarı sırasında Xinhua'ya konuşan Qiao, özellikle Avrupa gibi hayati önem taşıyan denizaşırı pazarlara girmenin, Çinli otomobil markalarının büyümesine ve güçlenmesine imkan sağladığını ifade etti.

Qiao, "Bu sebeple Kovid-19 pandemisine rağmen bu otomobil fuarında olmamız gerekiyordu" diye konuştu. Qiao'nun şirketi, orta boy bir kamyonet olan WEY Mocha'nın şarjlı hibrit versiyonunu dünya genelinde ilk kez otomobil fuarı sırasında sergiledi.

Akıllı sürüş ve tamamen elektrikle 150 kilometreden fazla mesafe gidebilme özelliklerine sahip aracın 2021'in sonunda ön siparişe sunulması ve ilk teslimatların gelecek yılın ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Teması "Bizi ne ileriye taşıyacak" olan bu yılki Uluslararası Otomobil Fuarı, otomotiv sektörünün iklimle barışık bir hareketlilik sağlayacak şekilde dönüşmesine odaklanıyor.