Sağlık

Güney Sudan 864 bin doz Kovid-19 aşısı alacak

Sağlık Bakanlığı'nın koruyucu sağlık hizmetleri genel müdürü John Rumunu, Pazar günü yaptığı açıklamada aşının ilk sevkiyatının Şubat ayı sonunda Avrupa'dan ülkeye ulaşmasının...

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı'nın koruyucu sağlık hizmetleri genel müdürü John Rumunu, Pazar günü yaptığı açıklamada aşının ilk sevkiyatının Şubat ayı sonunda Avrupa'dan ülkeye ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Rumunu, Juba'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sizinle tüm gereklilikleri yerine getirdiğimiz ve COVAX'ın (Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı) Güney Sudan için ayırdığı 864 bin doz AstraZeneca aşısı bulunduğu ve bu gönderiyi en geç Şubat sonuna kadar alabileceğimiz bilgisini paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

Güney Sudan'ın başkenti Juba'da bulunan Ulusal Kamu Sağlığı Merkezi'ndeki sağlık çalışanları koronavirüse karşı önleyici tedbirleri gösteriyor, 3 Nisan 2020. (Fotoğraf: Denis Elamu/Xinhua)

Doğu Afrika ülkesi son 24 saatte 57 yeni Kovid-19 vakası teyit etti ve toplam vaka sayısı 4 bin 492'ye ulaştı. Ülkedeki ilk vaka 5 Nisan'da kaydedilmişti ve toplamda 66 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Güney Sudan, Ocak ayında, COVAX'dan kendisini AstraZeneca aşılarıyla desteklemesini istemişti. Rumunu, aşıların ulaşmasının ardından hükümetin ilk olarak ön saflardaki sağlık çalışanlarını, diyabet gibi altta yatan hastalığı olanları ve HIV/AIDS ile yaşayanları aşılayacağını söyledi.