Politika

Güney Kore ve ABD yıllık askeri tatbikat öncesinde hazırlık tatbikatına başladı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yönetilecek kriz yönetimi personel eğitimi Cuma gününe kadar sürecek ve bu eğitimde herhangi bir acil kriz durumunun savaşa dönüşm...

Abone Ol

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yönetilecek kriz yönetimi personel eğitimi Cuma gününe kadar sürecek ve bu eğitimde herhangi bir acil kriz durumunun savaşa dönüşmesini önlemenin yolları kontrol edilecek. Söz konusu eğitim, Kovid-19 vakalarındaki yeniden artış nedeniyle ilk yarıdaki tatbikatlara göre daha küçük çapta yürütülecek.

Yonhap Haber Ajansı'na göre hazırlık tatbikatından sonra 16-26 Ağustos tarihleri arasında bilgisayar simülasyonlu birleşik komuta yeri eğitimi uygulamaya konulacak. Bu tatbikat da küçük ölçekte gerçekleşecek. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, yıllık ortak askeri tatbikatı kuzeye doğru başlatılacak bir işgalin provası diye niteleyerek kınamıştı.

Askeri tatbikat, Güney Kore ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 27 Temmuz'da bir yılı aşkın süredir kopmuş durumda olan sınır ötesi iletişimini yeniden canlandırdığı ve iki ülke arasında uzlaşmaya yönelik bir ortam beklentisinin yükseldiği bir dönemde geldi.