Bakanlığın basın mensuplarına gönderdiği yazılı açıklamada, Güney Kore hükümetinin, Koreler arası iletişim kanallarının yeniden hayata geçirilmesinin Kore Yarımadası'ndaki durumun istikrara kavuşması ve Koreler arası ilişkilerin yeniden kurulması için gerekli temeli oluşturduğuna inandığı belirtildi.

Açıklamada hükümetin; iletişim kanallarının istikrarlı yönetimiyle diyaloğu mümkün olan en kısa sürede devam ettirmeyi, Koreler arası ilişkilerin iyileştirilmesi ve Kore Yarımadası'nda barışın kök salması hedefiyle kalıcı görüşmeleri başlatmayı ve ilerletmeyi umduğu ifade edildi. Güney Kore ve Kuzey Kore, Pazartesi günü doğrudan iletişim kanallarını yeniden tesis etti. İki taraf arasındaki temas iki aydır askıya alınmış durumdaydı.

Koreler arası iletişim kanalları bir yıldan uzun bir süre kesintiye uğramış Temmuz sonunda kısa bir süreliğine yeniden başlamıştı. Ancak Kuzey Kore bundan iki hafta sonra, Güney Kore ve ABD'nin ortak askeri tatbikatlarını protesto ederek Seul'ün düzenli görüşme girişimlerine cevap vermemişti. Kuzey Kore devlet medyası günün erken saatlerinde tüm kuzey-güney iletişim kanallarının sabah 09.00 itibarıyla normal faaliyetlerine döneceğini duyurdu.

Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı

Editör: İRFAN KARSLI