Politika

Güney Kore Devlet Başkanı, eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi affetti

SEUL, 24 Aralık (Xinhua) Güney Kore Adalet Bakanlığı'ndan Cuma günü yapılan açıklamada, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in yolsuzluk suçlamaları nedeniyle 57 aydır hapi...

Abone Ol

SEUL, 24 Aralık (Xinhua) Güney Kore Adalet Bakanlığı'ndan Cuma günü yapılan açıklamada, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in yolsuzluk suçlamaları nedeniyle 57 aydır hapiste tutulan eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi affetmeye karar verdiği duyuruldu. Park, Moon'un yeni yıl için 3 bin 94 mahkuma tanıdığı özel af listesine eklendi. Yolsuzluk suçlamalarıyla görevden alınan ve 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Park, 2017 yılının Mart ayından bu yana cezasını çekiyor. Park, 31 Aralık'ta Seul'deki bir hastaneden tahliye edilecek.

Kronik omuz ve bel ağrısı nedeniyle bir aydır hastanede tedavi görmekte olan 69 yaşındaki Park Geun-hye, 2019 yılında omuz ameliyatı olmuştu. Liberal Roh Moo-hyun'un devlet başkanlığı döneminde, 2006 yılından 2007 yılına kadar başbakanlık yapan Han Myeong-sook da Moon'un özel af listesinde de yer aldı. 2015 yılında rüşvetten hüküm giyen Han, 2017 yılında iki yıllık hapis cezasını tamamlamıştı. Eski başbakan daha önce, hakkındaki suçlamaların muhafazakar blok tarafından Roh yönetimine karşı siyasi intikam amacıyla uydurulduğunu söyleyerek masum olduğunu öne sürmüştü.