KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Gen Dizileme Platformu (KRISP) Direktörü Tulio de Oliveira, görünüşe göre Delta varyantının ülkede kayıtlara geçen yeni enfeksiyonlarda baskın hale geldiğini belirtti. Tulio de Oliveira, "Bu, başlangıçta Hindistan'da muazzam bir salgına yol açan varyant. Güney Afrika'da görülme sıklığı çok hızlı artıyor ve enfeksiyonlarda baskın hale geliyor gibi görünüyor" dedi ve şöyle devam etti: "KwaZulu-Natal vilayetindeki toplu bulaşmalara ilişkin yaptığımız son çalışmalarda elde ettiğimiz verilere göre ana neden olarak liderliği tamamen devraldı."

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Oliveira, Delta varyantının Beta varyantından bile daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Basın toplantısında konuşan Sağlık Bakan Vekili Mmamoloko Kubayi, "Üçüncü dalgayı yaşıyoruz. Sayıların sürekli arttığını görmeye devam ediyoruz. Enfeksiyonların sayısı artmaya devam ediyor ve Gauteng yeni enfeksiyonların merkez üssü olmayı sürdürüyor" dedi.

Güney Afrika'da son 24 saatte 18 bin 762 yeni vaka bildirildi ve pozitif tespit oranı yüzde 25,5 oldu. Söz konusu yeni vakaların 11 bin 777'sini Gauteng'de tespit edilenler oluşturuyor. Kubayi üçüncü dalganın zirvesinin, 21 binden fazla günlük vakanın kayıtlara geçtiği Ocak ayındaki ikinci dalganın zirvesini muhtemelen aşacağına inandığını kaydetti. Mmamoloko Kubayi, "Gauteng'de sağlık tesisleri üzerinde çok fazla baskıya yol açan hastaneye yatışlardaki artıştan çok kaygılıyız" diye ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI