Sağlık

Güney Afrika, Sinovac aşısının kullanımını onayladı

Güney Afrika Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (SAHPRA), Cumartesi günü, Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech tarafından geliştirilen CoronaVac Kovid-19 aşısının kullanımına izin...

Abone Ol

Güney Afrika Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (SAHPRA), Cumartesi günü, Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech tarafından geliştirilen CoronaVac Kovid-19 aşısının kullanımına izin verdiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, en son aşı onay kararının 22 Mart ile 22 Haziran arasında kuruma sunulan "güvenlik, kalite ve etkinlik verilerine" dayandığı belirtildi.

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde Kovid-19 aşısı olan insanlar, 28 Nisan 2021. (Fotoğraf: Matthew Martin Brink/Xinhua)

"Yetki bir takım koşullara tabidir. Özellikle, başvuru sahibinin devam eden klinik çalışmaların nihai sonuçlarını sunması gerekiyor" denilen açıklamada, "SAHPRA, bu aşıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü Acil Kullanım Listeleme raporunu da dikkate aldı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Ayrıca, koşullar SAHPRA yönetmeliğine uygun olarak periyodik güvenlik güncellemelerinin sunulmasını ve onaylanmış risk yönetim planında ana hatlarıyla belirtilen farmakovijilans faaliyetlerine uyumu gerektirir" denildi.