Sağlık

Güney Afrika, geleneksel Çin tedavi yöntemlerini öğretmek için merkez açtı

İlk olarak birkaç yıl önce projelendirilen Akupunktur Merkezi ve Müzesi'ne yönelik yenileme ve tasarım çalışmaları 2019 yılında başlamıştı. Johannesburg Üniversitesi Sağlık Bi...

Abone Ol

İlk olarak birkaç yıl önce projelendirilen Akupunktur Merkezi ve Müzesi'ne yönelik yenileme ve tasarım çalışmaları 2019 yılında başlamıştı. Johannesburg Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sehaam Khan, merkezin açılmasını memnuniyetle karşılarken, merkezin geleneksel Çin tıbbı yöntemlerine erişim sağlayacağını, ayrıca öğrencilere ve halka kaynak sağlayacağını belirtti.

Khan, "Dört yıllık yeterlilik gerektiren Tamamlayıcı Tıp lisans programını geçen yıl sunmaya başladık. Bu revize edilmiş müfredat kapsamına, öğrencilerimize daha geniş kapsamlı bütünsel ve geleneksel ilaç gruplarını sunmak üzere akupunktur ve bitkisel tedavi de dahil edildi. Bu yıl ayrıca Akupunktur ve Bitkisel Tedavi alanında lisansüstü diploması da vermeye başladık" dedi.

Açılışta konuşan Johannesburg Üniversitesi Uluslararasılaşma Bölümü Başkanı Ylva Rodny-Gumede, Akupunktur Merkezi ve Müzesi'nin Güney Afrikalıların refahını artıracağını ifade etti. Gumede, "Merkez, hizmet verdiğimiz toplum için en iyi tedaviyi sağlayacak. İnsanların zihinsel sağlığını iyileştirecek. Dünya Sağlık Örgütü, Akupunkturun çeşitli hastalıkların alternatif tedavisinde önemli rol oynadığını belirtmişti" diye konuştu. Gumede, Johannesburg Üniversitesi ve Fujian Geleneksel Çin Tıbbı Üniversitesi arasındaki mutabakat zaptının hazırlanmakta olduğunu ve işbirliğinin güçlendirilmesi için yakın zamanda imzalanacağını sözlerine ekledi.