Görgü tanığı Sayyad Muhammad Xinhua'ya verdiği röportajda, "Bir otomobile bağlı füzeler Khair Khana Minia civarından havaalanına doğru ateşlendi. Bana öyle geliyor ki ABD füze (savunma) sistemi füzelere engel oldu" dedi. Henüz herhangi bir ölü veya yaralı bildirilmedi.

Basında yer alan haberlerde, Beyaz Saray'dan yapılan bir açıklamaya dayanılarak, ABD Başkanı Joe Biden'in füze saldırısı hakkında bilgilendirildiği, Kabil Havaalanı'ndaki faaliyetlerin ise "kesintiye uğramaksızın" devam ettiği belirtildi. Taliban şu ana dek olayı teyit etmedi. ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilme işlemleri son aşamasında bulunurken, tahliye uçuşlarına devam edildi. Çekilme işleminin Salı günü tamamlanması bekleniyor.

Pazar gününden bu yana, Kabil'in üzerinde ABD'ye ait insansız hava araçları uçuyor. Perşembe günü Kabil Havaalanı'nda büyük bir kalabalığın tahliye uçaklarına binmek için beklediği doğu kapısında gerçekleştirilen bir bombalı intihar saldırısında, en az 170 Afgan ile 13 ABD askeri ölmüş, 200 kadar kişi yaralanmıştı. Perşembe günkü saldırıları, İslam Devleti'nin yerel kolu olan IŞİD-K üstlenmişti. Pazar günü ABD'nin Kabil Havaalanı'nın batısındaki bir mahallede gerçekleştirdiği bir dron saldırısında en az altı sivil ile IŞİD-K militanı olduğundan şüphelenilen bir kişi ölmüştü.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Editör: İRFAN KARSLI