Politika

Gençlik lideri: Kış Olimpiyatları siyasi duruş için bir platform olmamalı

JOHANNESBURG, 1 Ocak (Xinhua) Güney Afrikalı bir gençlik lideri, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları öncesinde Olimpiyatların siyasi duruş için bir platform olmaması, sporcuların...

Abone Ol

JOHANNESBURG, 1 Ocak (Xinhua) Güney Afrikalı bir gençlik lideri, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları öncesinde Olimpiyatların siyasi duruş için bir platform olmaması, sporcuların rekabet edebilecekleri bir platform olarak hizmet etmesi ve insan ruhunun dayanıklılığının neler başarabileceğini hatırlatması gerektiğini söyledi. Güney Afrika Öğrenci Kongresi Başkan Yardımcısı Buyile Matiwane, ABD'nin oyunlara hükümet yetkililerini veya temsilcilerini göndermeyeceğini açıklamasının ardından Güney Afrika haber sitesi IOL'e yazdığı bir makalede görüşlerini dile getirdi. Matiwane, oyunların amacının "siyasi duruş sergilemek ya da küçük siyasi satranç oyunları oynamak olmadığını" belirtti.

Çin Kros Kayak Milli Takımı'nın sporcuları, Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinde yer alan Zhangjiakou şehrinde, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na hazırlık için takım içi simülasyon yarışmasında yarışıyor, 12 Aralık 2021. (Fotoğraf: Hu Huhu/Xinhua)

Matiwane, "Siyasi tarafsızlık" ve "sporun özerkliği" kavramlarının, Olimpiyat Tüzüğü'nde kodlanan Olimpizmin Temel İlkeleri'nde açıklığa kavuşturulduğunu söyledi. Matiwane, "Sporla siyaseti birbirine karıştırma eylemlerine kalkışılmamalı, buna niyet edilmemelidir" diye konuştu. Matiwane, bu tür hareketlerin insanları Kış Oyunları'nda sergilenecek olan inovasyondan uzaklaştıracağını açıkladı. Matiwane, "Bu inovasyonlar arasında, Çin'in dünyanın ilk 500kV Zhangbei esnek DC güç şebekesini inşa etmesi ve Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nı yeşil ve temiz elektrik enerjisi kullanan ilk Olimpiyat Oyunları haline getirmesi yer alıyor" dedi. Etkinliğin başarılı olmasını sağlamak için dünya çapında çabaların birleştirilmesi çağrısında bulunan Matiwane, "Birçok insanın geçirdiği şu zor zamanlarda, Olimpiyatların şaşırtıcı eylemlerine tanık olmanın getireceği bir tutam umut büyük bir etki yaratarak, mevcut pandemi tarafından köreltilen insan ruhunu yeniden canlandıracak" dedi.