Aşağıdaki bilgi ve rakamlar, Çin'in son beş yılda istihdamda istikrarı nasıl sağladığına ilişkin fikir veriyor:

Çin’in bin yıllık Liubao çayı yeniden canlanıyor Çin’in bin yıllık Liubao çayı yeniden canlanıyor

- İş olanakları artmaya devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na göre, Çin'de 2016'dan 2019'a kadar her yıl 13 milyondan fazla yeni kentsel istihdam eklenirken, hem kayıtlı hem de istihdam anketlerine katılanların kentsel işsizlik oranı görece düşük seviyelerde kaldı.

- 2019 yılında, hizmet sektöründe çalışanların oranı 2015 sonuna göre 5 yüzde puanı artarak toplam işgücünün yüzde 47,4'ünü oluşturdu.

- Şehirlerde istihdam oranı sürekli artarken 2019 sonunda kentsel alanlarda istihdam edilenlerin tüm çalışanlara oranı, 2015 sonuna göre 4,9 yüzde puanı artışla yüzde 57,1'e yükseldi.

- Üniversite mezunları ve göçmen işçiler gibi iş arayan önemli grupların istihdamı esas olarak istikrarlı seyretti. İstihdam edilen göçmen işçilerin sayısı son birkaç yılda artmaya devam etti ve 2019 sonunda 290 milyonu aştı.

- Hem kentsel hem de kırsal kesimde yaşayanları kapsayan istihdam ve girişimcilik faaliyetlerini destekleyen kamu hizmeti sistemi daha da geliştirilirken, işverenler üzerindeki yükü azaltmak ve maaşları istikrara kavuşturmak için önlemler alındı.

Editör: İRFAN KARSLI