Politika

Gazze sınırı yakınında gece çatışmaları yeniden başladı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, "gece taciz birimleri" denilen grubun üyeleri İsrail ile sınır bölgesine gelerek araç lastiği yaktılar, el yapımı bomba patlattılar, ıslık...

Abone Ol

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, "gece taciz birimleri" denilen grubun üyeleri İsrail ile sınır bölgesine gelerek araç lastiği yaktılar, el yapımı bomba patlattılar, ıslık çaldılar ve sınırda görevli İsrail askerleriyle çatıştı. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin İsrail karşıtı sloganlar atan ve sınırdaki tel örgülere yaklaşmaya çalışan protestocuları dağıtmak için gerçek mermiyle ateş açtıklarını ve küçük insansız hava araçlarıyla göz yaşartıcı bomba attıklarını söyledi.

Sağlık yetkilileri en az yedi protestocunun vurularak yaralandığını bildirdi. Başından vurulan bir yaralının durumu ağırken diğer altısı ise bacaklarından hafif yaralandı. Aralarında İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) de bulunduğu çeşitli Filistinli grupların üyelerinden oluşan "gece taciz birimleri", İsrail sınırında protestolara yeniden başlama kararlarını, Cumartesi günü erken saatlerde açıklamıştı. Grup, "Bu faaliyetler yeniden başladı, kuşatma kaldırılana kadar ve Filistinlilerin talepleri karşılanana kadar devam edecek" diyerek bu faaliyetlere, yangın çıkaran balon gönderilmesinin de dahil olduğunu ekledi.

Gazze Şeridi'ndeki protestolar, İsrail'in 2007'den bu yana uygulanan ablukayı sıkılaştırmasının ardından, sınırdaki tel örgülerin yakınlarında artmıştı. Filistinli grupların liderleri; Gazze'nin doğusundaki İsrail karşıtı eylemleri, İsrail ablukayı tamamen kaldırana kadar devam ettirmekte ısrarlılar.