Politika

Gazete: Çin'in iklim önlemleri sözlerden daha etkili

Makalede, "Beijing'in COP26 sürecine sunduğu katma değer, diğer gelişmekte olan ülkeler açısından da cazip bir örnek teşkil edebilecek bir uygulamalar silsilesi olan, Çin'in 2...

Abone Ol

Makalede, "Beijing'in COP26 sürecine sunduğu katma değer, diğer gelişmekte olan ülkeler açısından da cazip bir örnek teşkil edebilecek bir uygulamalar silsilesi olan, Çin'in 2060'dan önce karbon nötr bir ekonomiyi gerçekleştirme stratejisinden kaynaklanıyor" denildi.

Çin'in iklim değişikliği özel temsilcisi Xie Zhenhua (sağda), İskoçya'nın Glasgow kentinde devam eden Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı'nın (COP26) devam eden 26. oturumu sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşuyor, 10 Kasım 2021. (Fotoğraf: Han Yan/Xinhua)

Çin, karbon emisyonunun 2030'dan önce en yüksek noktaya ulaşması ve 2060 yılından önce karbon nötr olmak için bir strateji belirledi. Bu, Çin'in bu hedef doğrultusunda bir dizi önemli kilometre taşını karşılamasını gerektiren bir süreç. South China Morning Post gazetesinde yayınlanan makalede ayrıca, Çin'in "Daha büyük ekonomik refah yolunda ilerlemeye devam ederken tamamen fosil yakıta bağımlılıktan karbon nötr olmaya kademeli olarak geçmek için bir yol haritası sunan" uygulamaya dönük önlemler de aldığını belirtti.