Politika

G20 liderleri: Virüs yayılımını kontrol altına almak küresel ekonomik iyileşme için anahtar rolü taşıyor!

Riyad'da düzenlenen ve iki gün süren G20 Zirvesi'nin sonunda Pazar günü yayınlanan Liderler Deklarasyonu'nda, G20 liderleri, Kovid-19 pandemisinin ve benzeri görülmemiş etkisi...

Abone Ol

Riyad'da düzenlenen ve iki gün süren G20 Zirvesi'nin sonunda Pazar günü yayınlanan Liderler Deklarasyonu'nda, G20 liderleri, Kovid-19 pandemisinin ve benzeri görülmemiş etkisinin "hazırlık durumumuz ve salgına verdiğimiz tepki konusundaki zayıflıklarımızı ortaya çıkaran ve ortak zorluklarımızın altını çizen" benzersiz bir şok olduğunu söyledi.

G20 liderleri, koordine edilmiş küresel eylem, dayanışma ve çok taraflı işbirliğinin, mevcut zorlukların üstesinden gelmek için bugün her zamankinden daha gerekli olduğuna dair inançlarını vurguladılar.

Liderler ayrıca, bağlantılı olmanın, dijital teknolojilerin ve politikaların pandemiye verilen tepkiyi güçlendirmede ve ekonomik faaliyetin devamını kolaylaştırmada kilit rol oynadığının anlaşıldığını belirttiler.

Liderler ayrıca küresel pandemiyle ilgili hazırlık, önleme, tespit ve müdahale konularında ilerleme, çok taraflı ticaret sistemini destekleme, yoksulluğu sonlandırma ve eşitsizliklerle mücadele çabalarını hızlandırma sözü verdiler.

Suudi Arabistan başkanlığında düzenlenen iki günlük G20 Liderler Zirvesi Pazar günü sona erdi.