Politika

G20 liderleri gezegeni koruma ve temiz enerji sözü verdi!

G20 Riyad Zirvesi'nin ikinci gününde dönem başkanı Suudi Arabistan, gezegenin korunması konulu üst-düzey bir yan etkinlik düzenledi. G20 liderleri, bu etkinlik sırasında gezeg...

Abone Ol

G20 Riyad Zirvesi'nin ikinci gününde dönem başkanı Suudi Arabistan, gezegenin korunması konulu üst-düzey bir yan etkinlik düzenledi. G20 liderleri, bu etkinlik sırasında gezegenin korunması için tüm dünyada ve tüm sektörlerde sera salınımlarının dizginlenmesine yönelik Döngüsel Karbon Ekonomisi yaklaşımının önemine dikkat çekti.

Açıklamada G20'nin mercan resifleri ve okyanus ekosistemlerini muhafaza edip arazi tahribatı ve habitat kaybının önlenmesine yönelik somut adımlar atarak gezegenin korunması çabalarına bağlılığını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada "G20 ülkeleri, çevre konusunda koordineli bir yaklaşımla daha kapsayıcı, sürdürülebilir ve güçlü bir gelecek inşa etme taahhüdünü devam ettirmektedir" denildi.

Toplantı sırasında bir konuşma yapan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, gezegenin korunmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

El-Suud, "Ekonomik büyüme ve nüfus artışı yüzünden emisyonlardaki artış karşısında iddialı iklim hedeflerini gerçekleştirmek için sürdürülebilir, pragmatik ve uygun maliyetli yaklaşımlara öncülük etmeliyiz" diye konuştu.