Sağlık

Fransa'da hastaneye kaldırılan Kovid-19 hastalarının sayısı yeniden 10 bini geçti

Fransız sağlık yetkililerine göre, Pazartesi günü itibarıyla 10 bin 151 kişi Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Fransa'da virüs nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayıs...

Abone Ol

Fransız sağlık yetkililerine göre, Pazartesi günü itibarıyla 10 bin 151 kişi Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Fransa'da virüs nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı en son 22 Haziran'da 10 bini aşmıştı. Hastaneye yatışların önemli bir kısmı ülkenin güneyindeki Bouches-du-Rhone ve Paris bölgesi ile Guadeloupe, Martinique ve La Reunion'un da aralarında bulunduğu Fransız denizaşırı topraklarında görüldü. Yoğun bakımdaki hasta sayısı da Pazar günü bin 852 iken, Pazartesi günü itibarıyla bin 908'e yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Galeries Lafayette mağazasının dışında yer alan yaz satışlarının ilk gününde bir sağlık çalışanı hızlı Kovid-19 testi çadırında bekliyor, 30 Haziran 2021. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Pazartesi günü itibarıyla Kovid-19 insidans oranının haftada 100 bin kişi başına 200 vakadan yüksek olduğu bölgelerde, yüzölçümü 20 bin metrekareden fazla olan alışveriş merkezlerine giriş için "sağlık kartı" zorunluluk haline geldi. Bu alışveriş merkezlerinin çoğu Fransa'nın güney tarafında ve Paris bölgesinde bulunuyor.

Söz konusu sağlık kartı, kart sahibinin iki doz aşı yaptırdığını veya yakın zamanda Kovid-19 geçirdiğini veya Kovid-19 test sonucunun negatif olduğunu belirtiyor. 21 Temmuz'dan bu yana 50'den fazla kişinin biraraya geldiği kültür ve eğlence merkezleri (sinemalar ve müzeler gibi) için zorunlu hale gelen sağlık kartı 9 Ağustos'ta da kafe, bar ve restoranlara, spor salonlarına ve acil durumlar dışında hastanelere bile giriş için zorunlu kılındı. Fransa'da, Haziran sonunda 2 bin olan yedi günlük yeni enfeksiyon ortalaması Ağustos ayından bu yana 20 binin üzerine çıktı.