Sağlık

Fransa'da 10 milyondan fazla kişi Kovid-19'a karşı aşılandı

Paris'in doğusundaki Nogent-sur-Marne'da bir aşılama merkezini ziyaretinde gazetecilere konuşan Castex, "Belirlediğim hedefin bir hafta önündeyiz. Bu son derece iyi bir perfor...

Abone Ol

Paris'in doğusundaki Nogent-sur-Marne'da bir aşılama merkezini ziyaretinde gazetecilere konuşan Castex, "Belirlediğim hedefin bir hafta önündeyiz. Bu son derece iyi bir performans. Fransa çok fazla aşı yapıyor" ifadelerini kullandı. Castex, "Artık 20 milyon (aşılanmış insan) hedefliyoruz ve bu genel seferberlik sayesinde bunu gerçekleştireceğimiz konusunda hiç kuşkum yok" diye ekledi.

Fransız hükümeti, Mayıs ortasına kadar 20 milyon aşı yapmayı ve Haziran ortasına kadar toplam 30 milyon kişiyi, yani ülkedeki yetişkinlerin üçte ikisini aşılamayı amaçlıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, Fransa'nın aşı uygulamasına başladığı Aralık 2020'nin sonlarından bu yana yetişkin nüfusun yüzde 19,3'üne karşılık gelen 10.114.284 kişiye Kovid-19 aşısının ilk dozu yapılırken 3.484.006 kişinin aşılama işlemleri ise tamamlandı.

Perşembe günü 343 hastanın daha bu solunum yolu hastalığından hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 98.037'ye yükseldi. 7 günlük artışın ardından Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda tutulanların sayısı 24 azalarak 5.705'e düşerken, hastaneye yatırılan kişilerin sayısı bir günde 349 azalarak 30.555 olarak gerçekleşti. Sağlık yetkilileri ayrıca eksik verilerin sisteme eklenmesiyle teyit edilmiş koronavirüs vaka sayısının 84.999 artış gösterdiğini söyledi.

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, "Ülkemizdeki sağlık durumu aşırı gerginliğini koruyor. Virüs, 100.000 kişide 400 vaka gibi son derece yüksek bir insidans oranıyla halen güçlü bir şekilde dolaşımda" diye konuştu. Öte yandan Attal, "Kısıtlama önlemleri uyguladığımız 16 bölgede ilk ümit verici işaretleri aldık" diye ekledi.