Politika

Fransa hükümeti artan enerji fiyatlarına karşı ek önlemler açıklayacak

Macron, Paris'in banliyölerinden Seine-Saint-Denis'e yaptığı ziyaret sırasında, "Gelecek günlerde hükümet, kimseyi geride bırakmamak için, gelişen durum doğrultusunda, verdiği...

Abone Ol

Macron, Paris'in banliyölerinden Seine-Saint-Denis'e yaptığı ziyaret sırasında, "Gelecek günlerde hükümet, kimseyi geride bırakmamak için, gelişen durum doğrultusunda, verdiği karşılığa ilaveler yapacaktır" açıklamasını yaptı ve bunun aynı zamanda "bir egemenlik sorunu" olduğunun altını çizdi.

Durum, 2018 sonbaharında yakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle başlayan "Sarı Yelekliler" hareketi nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı için daha da büyük bir hassasiyete sahip. "Bu durumun, Fransız halkı için ne anlama geldiğini hafife almıyorum. Fiyat sabitlemesi dahil çeşitli tedbirler alındı" diyerek Fransa Başbakanı Jean Castex'in kış sonuna kadar doğalgaz fiyatlarını sabitleme kararına işaret etti.

Fransa Başbakanı, 6 milyon kadar dar gelirli aileye 100 euro değerinde "istisnai" enerji ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Fransa Ulusal Enerji Kamu Denetçiliği kurumunun yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 84'ü enerji masrafları konusunda endişelerini dile getirirken katılımcıların yüzde 60'ı yüksek fatura ödemekten kaçınmak için evlerinde ısıtmayı azalttıklarını söyledi.