Sağlık

Fransa, Hindistan'a tıbbi yardım gönderecek

Bakanlıktan Pazartesi gecesi yapılan açıklamada, Hindistanlı yetkililerin dile getirdiği ihtiyaçlara cevaben, her biri ülkedeki bir hastaneye on yıl boyunca oksijen otonomluğu...

Abone Ol

Bakanlıktan Pazartesi gecesi yapılan açıklamada, Hindistanlı yetkililerin dile getirdiği ihtiyaçlara cevaben, her biri ülkedeki bir hastaneye on yıl boyunca oksijen otonomluğu sağlayacak sekiz oksijen üretim sisteminin yanı sıra günde on bin hastaya kadar tıbbi oksijen sağlayabilecek sıvı oksijen konteynerlerinin de gönderileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, Fransa'nın gönderdikleri arasında 200 elektrikli şırıngayla birlikte 28 solunum cihazını da içeren özel amaçlı tıbbi ekipman bulunacak. Açıklamada, bu malzemelerin hafta bitimine kadar hava ve deniz yolu aracılığıyla ülkeye ulaştırılacağı da kaydedildi. Kovid-19 salgınının yeni bir dalgasının etkilediği Hindistan, tıbbi malzeme tedariğinde sorun yaşıyor. Hindistan'da Salı günü 323 bin 144 yeni teyitli Kovid-19 vakası bildirildi ve son 24 saatte 2 bin 771 kişi pandemi nedeniyle hayatını kaybetti. Bu, ülkede ardı ardına 300 binden fazla yeni vaka kaydedilen altıncı gün oldu.