Politika

Ford, Hindistan'daki araç üretimini durdurma kararı aldı

Ford Hindistan, sosyal medya üzerinden yaptığı kısa açıklamada, "Chennai (Tamil Nadu) ve Sanand'daki (Gucerat) araç üretimini durdurmak ve ihracata yönelik motor üretimine dev...

Abone Ol

Ford Hindistan, sosyal medya üzerinden yaptığı kısa açıklamada, "Chennai (Tamil Nadu) ve Sanand'daki (Gucerat) araç üretimini durdurmak ve ihracata yönelik motor üretimine devam etmek için, 2021'in 4. çeyreğine kadar Sanand fabrikasında ve 2022'nin 2. çeyreğine kadar da Chennai motor/araç montaj fabrikasında ihracata yönelik araç üretimi kademeli olarak azaltılacak" dendi.

Yerel medyaya göre, işletme zararı son 10 yılda 2 milyar ABD dolarının üzerine çıkan Ford, "Hindistan'da sürdürülebilir ve karlı bir iş yaratmak" istiyor. Şirket, kararına rağmen bunun karşılığında Mustang Coupe, Ranger pikap ve hatta Mustang Muach-E gibi elektrikli modellerin tamamen monte edilmiş hallerini ülkeye getireceğini kaydetti.

Şirket, açıklamasında "Ford, yeni hibrit ve tamamen elektrikli araçları kapsamlı şekilde sunmak adına 30 milyar ABD doları yatırım yapmaya yönelik küresel planından yararlanmaları için müşterilerine Mustang Coupe ve Mustang Mach-E gibi ikonik küresel araçlar ve elektrikli SUV'ler sunacak" ifadelerine yer verdi. Haberlere göre, şirketin bu kararından 4 binden fazla çalışanın etkilenmesi bekleniyor. Ford, General Motor ve Harley Davidson'ın ardından Hindistan'daki üretimini bitiren son otomobil üreticisi oldu.