Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumartesi günü yapılan basın açıklamasında, "İngiltere'nin kararı Filistin halkına karşı alınmış bir karardır" denilerek Londra'nın bu hamlesinin İsrail'in baskılarına teslimiyet anlamına geldiği, Gazze Şeridi'nde barışı sağlamanın ve yeniden yapılanmaya başlamanın önüne engeller koyacağı belirtildi. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel Cuma günü yaptığı açıklamada Hamas'ı, "siyasi kanadı da dahil olmak üzere bütünüyle" yasadışı ilan edeceğini söylemişti.

Parlamentonun onayından geçmesi gereken bu yasak, İngiltere'de Hamas'a üye olunmasını veya destek verilmesini yasadışı hale getirecek. İngiltere, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı 2001 yılından bu yana terörist grup olarak tanımlıyor. 1987 yılında kurulan Hamas, 2007 yılından bu yana Gazze Şeridi'ni kontrolü altında tutuyor.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI