Filistin Sivil İşler Genel Kurulu, İsrail'in, Gazze'den İsrail ve Batı Şeria'ya ticaret ve seyahat yapılmasına ilişkin izin verdiğini bildirdi. Genel Kurul Sözcüsü Emad Qaraqreh, gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası basın için çalışan Filistinli gazetecilerle Filistin Enformasyon Bakanlığı çalışanlarının Gazze'den İsrail'e seyahat etmelerine izin verileceğini belirtti.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Filistin'deki Hükümet Faaliyetleri Koordinasyon Şefi Ghassan Alian, düzenlediği basın açıklamasında, İsrail'in hamlesine karar vermesinde, 21 Mayıs'ta yaşanan 11 günlük çatışmaların sona ermesinden bu yana Gazze'ye hakim olan sükunetin de etkili olduğunu ifade etti.

Alian ayrıca, Gazze Şeridi açıklarında balık avlama mesafesinin Pazartesi sabahından itibaren 9 deniz milinden 12 deniz miline çıkarıldığını belirtti. Açıklamada, "İsrail'den Gazze'ye sanayi ve tekstil ürünleri için tıbbi malzeme ve hammadde ithalatına, Kerem Shalom'daki ticari geçiş yoluyla izin verilecek" ifadesi yer aldı. Açıklamada ayrıca, Gazze'nin İsrail'e yönelik tarım ürünleri ve tekstil ihracatına da "izin verileceği" vurgulandı.

Bu arada, Gazze'deki Filistin Balıkçılar Derneği Başkanı Nizar Ayyash, Xinhua'ya verdiği demeçte, Filistin İrtibat Bürosunun kendisine, İsrail'in Gazze'deki balık avlanma sahasını genişletme kararı hakkında bilgi verdiğini söyledi. Ayyash, "Bu kararın balıkçılıkla geçinen 4 binden fazla balıkçı için umut ışığı olmasını umut ediyoruz" dedi. İsrail ve Gazzeli militan grupla arasında yaşanan 11 günlük çatışmaların ardından İsrail, Gazze Şeridi'ne hammadde girişini yasaklamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI