Politika

Filistinli yetkili, Rusya ile görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Fetih Hareketi'nin Merkez Komite Üyesi Hüseyin eş-Şeyh basın açıklamasında, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir ara...

Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Fetih Hareketi'nin Merkez Komite Üyesi Hüseyin eş-Şeyh basın açıklamasında, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldiğini ifade etti. Bölgedeki durumla ilgili çeşitli konular ve meselelerin tartışıldığını belirten Hüseyin eş-Şeyh, daha fazla detay vermedi.

Öte yandan isminin verilmemesi kaydıyla Xinhua'ya konuşan Filistin hükümetinden bir kaynak, Moskova'daki görüşmelerin Filistin'de genel seçimlerin gerçekleştirilmesine ilişkin hazırlıklara odaklandığını söyledi. "Voice of Palestine"e (Filistin'in Sesi) konuşan Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf da Filistinli siyasi grupların liderlerinin Çarşamba günü Ramallah'ta bir araya geleceğini kaydetti.

Ebu Yusuf, toplantının "seçimlerin gerçekleştirilmesine ilişkin hazırlıkları etkileyebilecek tüm engellerin ortadan kaldırılmasına" odaklanacağını söyledi.