Politika

Filistinli mültecilere yardım kuruluşu: 120 milyon dolarlık fon açığı var

Gazze'de gazetecilere demeç veren UNRWA Basın Danışmanı Adnan Abu Hasna, "UNRWA'nın yaklaşık 120 milyon ABD doları tutarında bir mali açığı bulunuyor. Bu rakam, UNRWA'nın faal...

Abone Ol

Gazze'de gazetecilere demeç veren UNRWA Basın Danışmanı Adnan Abu Hasna, "UNRWA'nın yaklaşık 120 milyon ABD doları tutarında bir mali açığı bulunuyor. Bu rakam, UNRWA'nın faaliyet gösterdiği beş bölgedeki Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını gidermek için gerekli" diye konuştu. "Yıl sonuna kadar ihtiyaç duyduğumuz fonu alamazsak mültecilere sağladığımız hizmetler bundan etkilenecek" diyen sözcü, söz konusu tutarın Ekim ayı için 20 milyon dolar ve Kasım ile Aralık ayları için 100 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

UNRWA kurulduğu 1949 yılından bu yana; Gazze Şeridi, Batı Şeria, Lübnan, Ürdün ve Suriye'deki mülteci kamplarında yaşayan 5,6 milyon Filistinli mülteciye eğitim, sağlık, sosyal yardım hizmetleri ve kamp altyapısı alanlarında insani hizmetler sunuyor.

Abu Hasna, UNRWA'nın Ürdün ve İsveç'in desteğiyle Kasım ayında Belçika'nın başkenti Brüksel'de bağışçılara yönelik uluslararası bir konferans düzenlemeye hazırlandığını ifade etti. Kurumun, "önümüzdeki yıllara yönelik programlarını geliştirme ve moderize etmeye dair vizyonunu sunacağını" belirten Abu Hasna, UNRWA'nın bütçesinin yüzde 90'ının bağışçı ülkelerden gelen gönüllü bağışlardan oluştuğunu ve krizin tekrarlanması ve artması halinde kurumun çok yıllı mali taahhütler talep edeceğini sözlerine ekledi.